ΑΥΠΝΙΕΣ

Άλλη μια νύχτα αρχίζει και μαζί με αυτήν και ο μόνιμος εφιάλτης μου. Εδώ και χρόνια πάσχω από αϋπνία και συγκεκριμένα από πρωτοπαθή αϋπνία. Προσέξατε τον επιστημονικό όρο; Έτσι συμβαίνει συνήθως όταν κάποιος έχει δει άπειρες φορές τον ήλιο να ανατέλλει , αποκτά το δικαίωμα να μιλάει με ιατρικές ορολογίες γιατί έχει φτάσει πλέον σε άλλο επίπεδο.
Κάπου εδώ νομίζω ότι θα πρέπει να δώσουμε και τα τρία χαρακτηριστικά της πρωτοπαθούς αϋπνίας.
1. δύσκολη έλευση του ύπνου μετά την κατάκλιση
2. δύσκολη διατήρηση του ύπνου
3. κακή ποιότητα ύπνου
Αν παρατηρήσετε ότι έχετε κάποιο από αυτά, συμβουλή μου μην επισκεφτείτε γιατρό, το λιγότερο που θα σας συμβεί είναι να αποκτήσετε όλο το πακέτο.
Αυτή είναι η περίπτωσή μου. Έχοντας όλο το πακέτο, κάθε νύχτα κόβω βόλτες περιμένοντας να ξημερώσει για να κοιμηθώ. Αχ!!! συγνώμη, ξέχασα να αναφέρω ότι οι αϋπνίες μου είναι νυχτερινές. Την μέρα δεν έχω κανένα πρόβλημα, κοιμάμαι μια χαρά. Όχι λάθος, έχω ένα μικρό προβληματάκι, εργάζομαι μέρα. Μήπως ήρθε ο καιρός να αλλάξω επάγγελμα; Νυχτοφύλακας, δεν είναι κακό.
Η χτεσινή νύχτα ήταν από τις πιο δύσκολες. Μετά από ένα κουραστικό ταξίδι , ήρθε καπάκι και η υπερένταση. Αποφάσισα όμως να το παλέψω, να νικήσω και μια φορά εγώ. Αφού κατέβασα καμιά δεκαριά αγχολυτικά πήγα και ξάπλωσα. Σε καμιά ώρα διαπίστωσα ότι δεν με πιάνουν. Σηκώθηκα, άναψα τσιγάρο και συνέχισα με κάμποσα υπναγωγά. Ανέβηκα πάλι στην κρεβατοκάμαρα, ξάπλωσα στο κρεβάτι και περίμενα. Άδικος κόπος, πάλι τίποτε. Ξανακατεβαίνω, ανάβω τσιγάρο, φέρνω βόλτες και καταλήγω στα καθαρά υπνωτικά. Ξαπλώνω, ο ύπνος δεν ήρθε. Έτσι προστέθηκε μια ακόμα ανατολή στην ζωή μου. Εδώ πρέπει να εξομολογηθώ τον πιο ενδόμυχο φόβο μου. Κάποια νύχτα, με τόσα φάρμακα θα πιάσω την τοξική δόση και, πεθαίνοντας, θα μου μείνει και η αϋπνία.

3 Comments:

 1. Ανώνυμος said...
  συμφωνω με την προλαλησαντα και εγω εδω και χρονια πασχω απο αυπνιες, οσο για χαπια δεν εχω παρει ποτε για να πεσω να κοιμηθω και μενα μου αρεσει να κοιμαμαι το πρωι για αυτο δουλευω απογευματα για μενα η μερα μου ξεκιναει μετα το μεσσημερι και δεν ξερω που θα καταληξει αυτο το πραγμα με την αυπνια μου
  aggelos-x-aggelos said...
  Είδες που σου έλεγα να γράψεις πεζό; Συνέχισε, καλά το πας!

  Όσο για τις αϋπνίες, ακόμα και αυτές πρωτοπαθούς μορφής, πιστεύω ότι φταίει και η καθημερινότητα. Μια ευτυχισμένη ζωή, συνήθως γιατρεύει και τις πιο δύσκολες παθήσεις.
  toaroma said...
  @Ανώνυμος
  Ευχαριστώ για το σχόλιο. Πήρα μεγάλη χαρά όταν το είδα. (θα πρόσεξες ότι δεν μου γράφουν και πολλοί). Όσο για τις αϋπνίες μας, θα πρότεινα που και που καμιά ολική νάρκωση αφού έχει καθιερωθεί στον κύκλο των STAR. Ε!!! πλάκα κάνω.

Post a CommentΝεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Blogger Template by Blogcrowds